Uvodna stran

Naloge

Projekti

Organizacija

Projektna
skupina

Poročilo s 5. mednarodne Kidlink konference -

Konferenca je letos potekala v glavnem mestu Puerto Rica, San Juanu, od 12. do 15. Oktobra 1999. Prve tri dni je bila konferenca zaprtega tipa, kjer smo se člani Kidlinka  dogovarjali o dosedanjem in nadaljnjem delu. Moto konference je bil »Makeing our Language Areas Blossom«. Prisotnih nas je bilo 25 članov iz vseh jezikovnih skupin. V dopoldanskem delu prvega dne so predstavniki posameznih jezikovnih skupin podali poročila, ki so vključila odgovore na naslednja vprašanja:

1. Kaj trenutno dobro deluje v vašem jezikovnem področju?
2. Kaj bi bilo potrebno izboljšati?
3. Ideje ki bi pripeljale do teh izboljšav?
4. Kakšno podporo potrebujete od vodstva Kidlinka?

Med tem smo se predstavili tudi novi člani organizacije, predstavili svoje delo v posameznem jezikovnem področju.  

V popoldanskem delu so sledila poročila Kidlinkovega Top Management Teama (Odd, Claus, Marisa, Bonnie), ki so se s še nekaterimi predstavitvami (IRC, Khouse, KidFamilia,…) zavlekla še v naslednje dopoldne. Takrat smo tudi določili štiri delavne skupine  za popoldne in četrtek zjutraj. Teme so bile naslednje:

1. MHTML/C2D
2. Povečanje Kidlinkovega »osebja«
3. Izobraževalne vsebine in raziskave (KI-E, KI-R)
4. Sodelovanje z oblastmi

Po kosilu smo se preselili  iz hotela v pragozd (k Epi), kjer smo imeli delavnice po dopoldne določenih skupinah. Sodeloval sem v skupini, ki si je za temo izbrala Izobraževalno vsebino v Kidlinku in raziskave. V naši skupini smo sodelovali: Adriana Portela, Loi Johannsson, Patti Weeg, Lely Nunez , Lara Stefansdottir, Laurie Williams, Claus Berg, Marisa Lucena (samo področje raziskav) in jaz.  (Poročilo je Laurie poslala na KIDCORE listo 19. oktobra, zato ga tu ne bom še enkrat navajal). Naslednje dopoldne smo poslušali poročila posameznih skupin, kar se je precej zavleklo zaradi debate, ki so jo ta poročila sprožila. Popoldne smo zaključili nekoliko prej kot prejšnje dni. S tem je bil zaključen zaprti del konference, saj smo imeli v petek predstavitev Kidlinka za učitelje Puerto Rica.

 Konferenca za domače učitelje se je pričela z osnovno predstavitvijo Kidlinka, pomena 4. kidlink vprašanj in nekaterih najpomembnejših projektov. Steve Chrisp je predstavil kako poteka delo preko spletnih strani in distribucijskih list. Po kosilu smo se predstavili predstavniki posameznih jezikovnih skupin. Predstavili smo kako poteka delo pri nas, s kakšnimi težavami se srečujemo in kako jih skušamo reševati.

V SOBOTO SEM MORAL PA ŽE DOMOV L

Gregor Baš