Uvodna stran

Naloge

Projekti

Organizacija

Projektna
skupina

Videokonferenca z Andoro

Slikovno gradivo

je potekala 17.novembra 1999 v prostorih kabineta prof. Saše Divjaka na Fakulteti za računalništvo v Ljubljani. Organiziral in vodil jo je prof. Alex Jerez iz Andore in sicer v okviru aktivnosti NetDays 99, ki potekajo v tem času po Evropi znotraj Evropskega šolskega omrežja.

Zavod MIRK, ki je bil preko programa RO organizator srečanja v Sloveniji, so predstavljali: Alenka Makuc, direktor, mag. Julijana Juričić iz OŠ Trnovo v Ljubljani in Sebastijan Podgornik, predstavnik mladine celega sveta v projektu I*EARN.

V polurnem pogovoru z Andoro, ki je potekal preko ISDN linije z izredno hitro povezavo in prenosom tako slike, kot govora, so slovenski predstavniki opisali zgodovino in delo I*EARN centra Slovenije, oblike projektnega dela in vključevanja učencev in učiteljev v on-line projekte, priložnosti in koristi ob takem načinu mednarodnega sodelovanja ter odnos mladih pri tem sodelovanju. Poslušalci v Andori, ki so bili večinoma učitelji in ravnatelji, vključno s predstavnikom Ministrstva za šolstvo, so bili po končani konferenci, ki se je nadaljevala še z video povezavo z Argentinkim centrom I*EARN, presenečeni nad možnostmi, ki jih nudi sodobna tehnologije.

Predstavniki Slovenije so bili zadovoljni, da so lahko sodelovali v zanimivem srečanju in na ta način pomagali prof. Alexu Jerezu pri širitvi projektnega on-line dela v andorske šole. Alex se je namreč spoznal s projektom I*EARN šele v marcu tega leta, ko se je udeležil srečanja koordinatorjev projekta, ki je bilo organizirano v sodelovanju s Svetom Evrope, MŠŠ, ZRSS in Zavodom MIRK.

Alenka Makuc